Szilícium
Nem jellemzők gyártói visszaélések a különböző szilíciumfomákkal minőségével, illetve a koncentrációival.
Olyan szilíciumot tartalmazó növényi kivonatokat érdemes előnyben részesíteni, amelyek csak kis koncentrációban (kb. <8%) standardizáltak szilíciumra.
Szilícium-dioxid, (silicon dioxide):
gyengén hasznosuló szilíciumforma, ami ráadásul a gyártástechnológiától függően nanorészecskéket is tartalmazhat, amelyek károsítják a sejteket, ezért ennek a formának az elkerülését javaslom.
Kovasav, metakovasav, (metasilicic acid), ortokovasav, (orthosilicic acid):
remek szilíciumforrás. Hátránya, hogy nem túl stabil (rövid az eltarthatósága). Étrend-kiegészítőkben nagyon ritkán lehet ezzel a formával találkozni.
Kolin-stabilizált ortokovasav, (choline-stabilized orthosilicic acid, choline chloride stabilized ortho-silicic acid):
jó biohasznosulású szilíciumforma, érdemes bizalmat szavazni ennek.
Szilíciumra standardizált bambusz kivonat, (bamboo extract):
jó biohasznosulású szilíciumforrások elegye, de csak akkor, ha kevesebb, mint 8-10% szilícium van az adott standardizált kivonatban. Ellenkező esetben nem javasolt.
Szilíciumra standardizált mezei zsurló kivonat, (horsetail extract):
jó biohasznosulású szilíciumforrások elegye, de csak akkor, ha kevesebb, mint 8-10% szilícium van az adott standardizált kivonatban. Ellenkező esetben nem javasolt.
Koncentrációra vonatkozó információk
Nincs konkrét információ a koncentrációt illetően.